Оланд е непреклонен пред терора и след обезглавяването в Алжир

Въпрос на чест е Франция да не отстъпва пред тероризма, каза френският президент

Оланд е непреклонен пред терора и след обезглавяването в Алжир | StandartNews.com

Страната ще продължи с нападенията срещу "Ислямска държава"

Ню Йорк. Френският президент Франсоа Оланд остро осъди обезглавяването на френския турист Ерве Гурдел от алжирската групировка „Войници на Халифата", която е свързана с действатащата на територията на Ирак и Сирия „Ислямска държава".

Оланд определи убийството като „жестоко и страхливо" действие и добави, че започналите миналата седмица атаки срещу джихадистите от ИДИЛ ще продължат.

Гурдел беше взет за заложник в Алжир и убит, след като изтече ултиматумът на ислямистите към Франция да спре нападенията в Близкия изток.

„С убийството на един от гражданите ни Франция минава през изпитание, но ние никога няма да позволим да ни изнудват", обяви Франсоа Оланд пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

„Борбата срещу тероризма трябва да продължи и ще бъде засилена. Ще продължим да се борим срещу тероризма навсякъде, особено срещу групировката, която нарича себе си „Ислямска държава" и която сее смърт в Ирак и Сирия, преследва цивилното население, тормози религиозните малцинства, изнасилва и коли", обяви френският президент.

Той добави, че Франция никога няма да отстъпи пред тероризма, защото това е неин дълг и въпрос на чест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай