Обама се забавлява със селфи

Обама се забавлява със селфи | StandartNews.com

Совето. Президентът на САЩ Барак Обама и премиерите на Великобритания и Дания - Дейвин Камерън и Хале Торнинг-Шмид, се веселиха по време на траурната церемония в памет на Нелсън Мандела.Тримата си направиха селфи (автопортрет със смартфон), ухилени до уши, и взривиха социалните мрежи. Снимката им се появи след церемонията. На нея се вижда как Торнинг-Шмид опитва да се щракне с Обама и Камерън. Президентът на САЩ й помага да си настрои смартфона, до него седи опечалената му съпруга Мишел. По едно време тя сяда между тях и прекъсва забавата им. Обама бе критикуван и за ръкостискането си с Раул Кастро. От канцеларията му обясниха, че това не било планирано.

Обраха Дезмънд Туту

Домът на друг борец срещу апартейда - бившия архиепископ Дезмънд Туту, е бил ограбен, докато Туту и съпругата му били на поклонението на Мандела във вторник, съобщава в. "Дейли мейл".

Крадците атакували къщата на Туту в Кейптаун, докато той бил на мемориалната церемония във вторник край Йоханесбург. "Мога да потвърдя, че бе извършена кражба снощи. Не можем да кажем с точност какво е откраднато, но архиепископът и съпругата му не са били вкъщи", обясни помощникът на Туту Роджър Фридман. Престъплението било извършено между 19 и 21 ч, уточниха от местната полиция.

Наоми се разплака за Нелсън Мандела

Супермоделът Наоми Кембъл се разплака при сбогуването си с покойния южноафрикански лидер вчера, съобщава в. "Дейли мейл". Десетки известни личности отдадоха вчера последна почит пред тленните останки на Мандела.
Хиляди хора се наредиха на опашка пред сградата "Юнион билдинг" в Претория, където бе изложено тялото на Мандела за поклонение. Сутринта бе запазена за членовете на семейството. След това над тялото се поклониха редица африкански държавни глави.

Хиляди приветстваха и катафалката с тялото на Мандела по пътя от моргата до "Юнион Билдинг" рано сутринта в сряда. Пред сградата пък се извиха дълги опашки от желаещи да се сбогуват, които търпеливо изчакаха по няколко часа и преминаха през строги проверки на сигурността, преди да бъдат пуснати.

Преводачът за глухите симулирал

Голям скандал избухна с преводача за глухите хора по време на службата в памет на Нелсън Мандела. Оказа се, че мъжът, който прекара близо 4 ч до всички на трибуната, изобщо не знаел какво прави. Tрима лингвисти потвърдили пред в. "Хъфингтън Поуст", че преводачът не е използвал знаците нито на американската, нито на южноафриканската вариация на езика. "Само движеше ръцете си наоколо, но в жестовете му нямаше никакъв смисъл", обяснява директорът на Федерацията на глухонемите в ЮАР. Странното е също, че досега никой не знае кой е мъжът, как се казва и кой е отговорен за наемането му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай