Обама с подкрепа за Хилъри

Обама с подкрепа за Хилъри | StandartNews.com

Американският президент Барак Обама подкрепи официално Хилъри Клинтън като кандидат за Белия дом на Демократическата партия. Очаква се скоро Обама да се включи в предизборната кампания на бившия си държавен секретар. Подкрепата беше обявена след среща на президента със съперника на Клинтън Бърни Сандърс, който не се отказва от надпреварата за Белия дом.

В специално видеообръщение, публикувано на сайта на предизборната й кампания, Барак Обама поздравява Хилъри Клинтън за това, че е събрала гласове, за да си гарантира номинацията на своята партия. И казва, че иска да присъедини към тях своя глас.

"Вижте, знам колко трудна може да бъде тази работа. Затова знам, че Хилъри ще се справи. Всъщност не мисля, че някога е имало някой толкова квалифициран да заеме този пост. Тя има куража и сърцето да свърши тази работа", казва Обама, цитиран от БНТ.

Президентът зае страна в предизборната надпревара след среща със съперника на Клинтън Бърни Сандърс. Макар изходът да изглежда ясен, сенаторът не се отказа от битката за Белия дом. В изявление след срещата той най-напред благодари на президента и вицепрезидента Джо Байдън за това, че са били безпристрастни по време на първичните избори на партията.

"Говорих с Хилъри Клинтън и я поздравих за силната кампания. В близко бъдеще ще се срещна с нея, за да видим как да работим заедно, за да победим Доналд Тръмп и да направим правителство, което да представлява всички, а не само един процент от нас", споделя Сандърс.

Очаква се засилване на натиска върху Сандърс да се оттегли от надпреварата, за да се консолидират силите на демократите в кампанията срещу Доналд Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай