Обама: Марихуаната не е по-лоша от алкохола

Обама: Марихуаната не е по-лоша от алкохола | StandartNews.com

Вашингтон. Държавният глава на САЩ Барак Обама обяви, че пушенето на марихуана е лош навик, но в никакъв случай не смята марихуаната за по-опасна от алкохола. В интервю за списание "Ню Йоркър" той уточни, че това не значи, че се обявява за узаконяване на марихуаната, но че "тревата" е по-малко опасна от алкохола, "предвид влиянието й над индивидуалния потребител".

По негово мнение онези, които твърдят, че узаконяване на марихуаната ще реши някои социални проблеми, вероятно имат прекалено големи очаквания.

Обама си призна, че е употребявал марихуана като млад, но това било "лоша идея". "Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок, не много различен от цигарите, които пушех в младежките години и през значителна част от живота си като зрял човек".

Президентът изрази опасението си, че малки деца, особено афроамериканци и испаноезични, са по-уязвими да пропушат марихуана от децата на хората от средната класа. Той наблегна на това, че твърдите наркотици нанасят дълбоки поражения на хората, които ги употребяват, и обществото плаща твърде висока цена за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай