Обама и Бокова работят за качествено образование

Обама и Бокова работят за качествено образование | StandartNews.com

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, първата дама на САЩ Мишел Обама и 14 държавни и правителствени ръководители и министри от всички региони на света, представители на ООН и известни публични личности обещаха да работят и съдействат за повишаване на качеството на образованието.

Срещата "Качествено образование за света" в Ню Йорк в рамките на 69-та сесия на Общото събрание на ООН, бе в подкрепа на Първата инициатива за глобално образование, инициирана от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун. За нейната реализация ЮНЕСКО осигурява Секретариат. Ораторите изразиха безпрецедентната подкрепа на идеята, че образованието е ключ за изграждането на по-справедлив, мирен и стабилен свят.

Образованието на момичетата и жените трябва да се развива като фактор за промяна в света, подчерта в словото си първата дама на САЩ Мишел Обама. Сегашната глобална криза в образованието не само подкопава социалното сътрудничество в обществото, но и нарушава основните човешки права, посочи Ирина Бокова. Затова образованието и то качественото , трябва да има първостепенно значение, подчерта тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай