Нови сблъсъци в центъра на Кайро

Нови сблъсъци в центъра на Кайро | StandartNews.com

Кайро. 26 души са ранени след сблъсъци в центъра на Кайро, предадоха световни агенции. Египетската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне протест срещу управлението на военните. Конна полиция и въоръжени бронирани автомобили атакуваха площад „Тахрир" в борба с протестиращите, въоръжени с камъни.

При акцията са използвани сълзотворен газ и гумени куршуми. Според данни на здравното министерство са ранени най-малко 16 души, някои от тях с огнестрелни рани.

По повод втората годишнина от сблъсъците между силите за сигурност и демонстранти, при които загинаха над 40 души, и поддръжниците на властите, и привържениците на „Мюсюлмански братя" организираха публични акции.

При т. нар. „Събития на ул. „Мохамед Махмуд" през ноември 2011 г. армията се опита да отблъсне семействата на загинали по време са събитията от площад „Тахрир". Стотици демонстранти бяха ранени. Имаше загинали.

Междувременно най-малко 10 египетски войници са загинали при атентат срещу военен конвой на Синайския полуостров, предаде АФП.

Нападението е извършено с кола бомба. При атаката, която е извършена край град Ал Ариш, са ранени 35 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай