Нови трусове през нощта в Турция, расте броят на жертвите

Тази нощ беше регистрирано ново земетресение в централна Турция

Нови трусове през нощта в Турция, расте броят на жертвите | StandartNews.com

И тази нощ продължиха спасителните операции в Турция и Сирия, след мощното земетресение вчера сутринта, последвано от друг силен трус по обяд.

Броят на жертвите вече е над 4 300 души. Турция потвърди за повече от 2 900 загинали и близо 16 хиляди ранени. Останалите без дом хора временно са настанени в палатки.

Тази нощ беше регистрирано ново земетресение в централна Турция с магнитуд 5,6 по Рихтер, по данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Страната беше разтърсена и от серия вторични трусове.

Ниските температури, снегът и дъждът затрудняват търсенето на оцелели. Спасителни екипи и помощ от целия свят пристигат в опустошените райони. Всяка минута е важна, а следващите часове ще бъдат решаващи за издирването на затрупани хора.

"Има сериозни поражения на болницата в Хатай. Блок А на обществената болница в Искендерун се срути вследствие на труса. Продължава евакуирането на пациенти и здравни служители. Изпратихме още хора да помагат за ранените, настанени в регионалните болници. Започна прехвърлянето на пациенти с линейки, включително по въздух. В десетте най-засегнати района са мобилизирани 2 256 медици с 602 линейки, 187 спешни екипа, две въздушни линейки. Работи се и по създаването на полева болница", каза Фахретин Коджа, министър на здравеопазването на Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай