Нов взрив избухна в центъра на Махачкала

Нов взрив избухна в центъра на  Махачкала | StandartNews.com

Махачкала. Експлозия стресна дагестанската столица Махачкала около обяд местно време, предаде Интерфакс-Юг, позовавайки се на източник от органите на реда. Експлозията е била чута в различни краища на града, ранени са 5-ма полицаи.

Терористичният акт днес край министерството на вътрешните работи на Дагестан в Махачкала е извършила атентаторка-камикадзе. На мястото са открити нейните останки, предаде Би Би Си.

По последни данни от републиканското МВР в резултат на експлозията са ранени 11 души, в това число петима полицаи. Сред пострадалите граждани са две жени и две деца. Най-тежко е ранен полицай, оказал се до епицентъра на взрива. Първоначално лекарите решили, че е загинал, но по-късно установили признаци на живот и сега той се намира в реанимацията.

Позовавайки се на предварителни данни на местните правоохранителни органи Интерфакс информира, че атентаторката самоубийца била изчезнала преди няколко дни жителка на Махачкалае. Според други твърдения тя била жена на местен боец.

В началото на седмицата в Махачкала експлодираха два взрива с промеждутък от 15 минути. При атаката загинаха четирима души, а 48 души бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай