НОВ ТЕРОР ВЪВ ФРАНЦИЯ: Атака с нож на гарата в Марсилия (ОБНОВЕНА)

Две жени са заклани, нападателят е бил застрелян, имал седем самоличности във Франция

НОВ ТЕРОР ВЪВ ФРАНЦИЯ: Атака с нож на гарата в Марсилия (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Два жени са били убити след терористична атака с нож на гарата "Сен Шарл" в Марсилия, обявиха от префектурата в града. Нападението е станало около 13,45 часа. 

Мъж започнал на крещи "Аллах, акбар", след което извадил нож и започнал да коли с него. Той е бил застрелян от войници, които патрулирали на гарата като част от операция "Сентинел". Едната жена е била с прерязано гърба, а другата наръгана в гърдите и корема, обявиха френските медии. 

Пред канал Франция 2 свидетел обяви, че една от жертвите е била на около 20 години. Убият нападател е от района Магреб в Северна Африка, на около 20-30 години. Той е бил въоръжен с касапски нож, но е имал и още един в себе си. За сега сега обаче не е индентифициран напълно.  

Полицаи, които са пристигнали на мястото на инцидента, са му поставили белезници преди да издъхне. 

Движението на влакове в района е прекъснато. А властите прероръчаха на гражданите да избягват на минават от там. Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб пристигна спешно в Марсилия, за да съблюдава разследването. 

Това е варварски акт, обяви президентът Еманюел Макрон. "Споделяме болката от загубата на роднините на жертвите", продължи той и похвали военните за бързата им реакция. 

Властите имаха намерие да спрат за 24 часа влаковете от и до Марсилия, но се отказаха от този ход и движението бе възстановено в 19,00 часа наше време. 

Убиецът бил познат във Франция под седем различни самоличности. Освен това се смята, че се е изкарал гражданин на поне две държави от Северозападна Африка.

Бил е хващан около 10 пъти от полицията. Най-вече за дребни престъпления - кражби и търговия с наркотици. 

Часове преди това стана ясно, че е имало и подобна атака в Едмънтън, Канада. Там неизвестен пробвал да сгази полицай, а по-късно го наръгал с нож. Бандитът избягал, а в колата му имало знаме на ИД. 

Той е бил задържан, след като в друг района на града направил опит да убие с колата си 4 души. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай