Четвъртък,

Нов шок за Кремъл! Пореден олигарх се пенсионира

От: Рачо Рачев -
1600
Нов шок за Кремъл! Пореден олигарх се пенсионира
A
A
A

Пореден руски олигарх се отказва от ръководния си пост в голяма корпорация. Андрей Бокарев е подал оставка като президент на "Трансмашхолдинг" и се маха от борда на директорите. „Промените в състава на ръководството на компанията няма да повлияят на спазването на договорните задължения, поети от "Трансмашхолдинг", неговите дъщерни и свързани дружества“, съобщават от компанията.

Миналата седмица Бокарев попадна под британски санкции .

„Трансмашхолдинг“ е най-големият руски производител на подвижен състав за железопътен транспорт. Предприятия на групировката има в Санкт Петербург, Брянск, Пенза, Твер, Москва, Ростов и Саратов, както и в Швейцария, Унгария, Южна Африка, Египет, Аржентина, Беларус и Казахстан.

79,4% от корпорацията принадлежат на бизнесмените Искандар Махмудов, Андрей Бокарев, както и на председателя на борда на директорите на групата Дмитрий Комисаров и генералния директор на компанията Кирил Липа. 20% от „Трансмашхолдинг“ принадлежат на френския концерн Alstom.

55-годишният Бокарев е влиятелен бизнесмен и важна фигура в руския икономически живот. По последни данни на сп. "Форбс" състоянието му е около 2 млрд. долара.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички