Нов шок за Кремъл! Пореден олигарх се пенсионира

55-годишният Бокарев е влиятелен бизнесмен и важна фигура в руския икономически живот

Нов шок за Кремъл! Пореден олигарх се пенсионира | StandartNews.com

Пореден руски олигарх се отказва от ръководния си пост в голяма корпорация. Андрей Бокарев е подал оставка като президент на "Трансмашхолдинг" и се маха от борда на директорите. „Промените в състава на ръководството на компанията няма да повлияят на спазването на договорните задължения, поети от "Трансмашхолдинг", неговите дъщерни и свързани дружества“, съобщават от компанията.

Миналата седмица Бокарев попадна под британски санкции .

„Трансмашхолдинг“ е най-големият руски производител на подвижен състав за железопътен транспорт. Предприятия на групировката има в Санкт Петербург, Брянск, Пенза, Твер, Москва, Ростов и Саратов, както и в Швейцария, Унгария, Южна Африка, Египет, Аржентина, Беларус и Казахстан.

79,4% от корпорацията принадлежат на бизнесмените Искандар Махмудов, Андрей Бокарев, както и на председателя на борда на директорите на групата Дмитрий Комисаров и генералния директор на компанията Кирил Липа. 20% от „Трансмашхолдинг“ принадлежат на френския концерн Alstom.

55-годишният Бокарев е влиятелен бизнесмен и важна фигура в руския икономически живот. По последни данни на сп. "Форбс" състоянието му е около 2 млрд. долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай