Невероятно! Путин праща циркаджии на фронта

Руското министерство на отбраната обяви формирането на необичайна бригада

Невероятно! Путин праща циркаджии на фронта | StandartNews.com

Невероятно, но факт! Путин праща и циркаджии на фронта.

Руското министерство на отбраната обяви формирането на "фронтова творческа бригада" тази седмица, като уточни, че тя ще включва и циркови артисти.

Британското министерство на отбраната вече обърна внимание на създаването на бригадата в сводката си, посветена на войната, в неделя сутринта, пише BBC. Според Лондон новата творческа бригада - създадена след неотдавнашна кампания, призоваваща обществеността да дарява музикални инструменти на войските - е в съответствие с историческото използване на "военна музика и организирани забавления" за повишаване на морала, предаде manager.bg.

В публикацията обаче се изразява съмнение, че бригадата може всъщност да отвлече вниманието на войските, загрижени за "много високите нива на жертви, лошото ръководство, проблемите със заплащането, липсата на оборудване и боеприпаси и липсата на яснота за целите на войната".

Според руското издание РБК бригадата ще се състои от войници, мобилизирани по инициативата на президента Владимир Путин за набиране на персонал, както и от "професионални артисти, доброволно постъпили на военна служба".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай