Невероятно? Какво дава Украйна на Путин за мир

Не е ясно обаче дали това е истинска новина

Невероятно? Какво дава Украйна на Путин за мир | StandartNews.com

Забелязваме, че онлайн се разпространява фалшив доклад на британското разузнаване, в който се твърди, че руският президент Владимир Путин се опитва да убеди Украйна и Запада да преговарят за условията на изтегляне на руските войски от Херсонска и Запорожка област в замяна на Крим, предаде De Re Militari.

В същото време в доклада се твърди, че руският генерален щаб разполага с достатъчно ресурси, за да превземе изцяло Донецка и Луганска области. По този начин фалшивият доклад насърчава благоприятен за Кремъл разказ за излизане от войната с окупацията на украински територии. Текстът на доклада е написан с грешки. Град Запорожие (Запоріжжя) два пъти се изписва различно: с украинска и руска транслитерация. Британското разузнаване в своите доклади се придържа изключително към украинската транслитерация.

В доклада, разпространен из различни Телеграм канали, се вижда сричкопренасяне. Британското разузнаване не използва дефис в докладите си. Сричкопренасянето обикновено не е обичайно в англоезичните документи и се използва рядко. Използването на съкращения без пояснение също не е типично. Всеки път, когато британското разузнаване използва съкращения, агенцията ги пояснява; т.е.: Руска Федерация (РФ).

Ниската резолюция на съобщенията. Оригиналът на изображението с доклада винаги е в HD качество. Британското разузнаване винаги дава изключително оценки за политическата обстановка и военните действия. Използването на "вътрешни лица" и "източници", не е част от начина на работа с докладите, публикувани онлайн. Проверявайте в установените официални канали на британските разузнавателни агенции за наличие на съобщение, за което имате съмнение, че е манипулирано, пише Факти.бг..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай