Не е истина! Какво каза Захарова за Европа

По отношение на преврата в Нигер

Не е истина! Какво каза Захарова за Европа | StandartNews.com

В Нигер бе извършен военен преврат. Това е четвъртият преврат в страната, откакто тя получава независимост си от Франция през 1960 година.

Западът и ООН осъдиха насилието. 

Руската дипломация призова за "мирен диалог" и за бързото освобождаване на президента на Нигер, Мохамед Базум, който е държан в плен в Ниамей от войници, които твърдят, че са го свалили от власт, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Говорителката на руското външно министерство, Мария Захарова, изрази надежда за бързо разрешаване на вътрешнополитическата криза в страната, предаде БТА.

По-рано генералният секретар на ООН Антониу Гутериш "остро осъди противоконституционната смяна на правителството" в Нигер, заяви неговият говорител в, след като военните превратаджии обявиха, че са свалили избрания президент Мохамед Базум, предаде Франс прес, цитира БТА.

Президентът на Нигер е отстранен, армията обяви, че взима власттаАрмията в Нигер обяви в телевизионно обръщение, че президентът Мохамед Базум е отстранен от власт, както и че всички институции и държавните граници ще бъдат затворени до второ нареждане. Посланието прочете в ефира на националната телевизия полковник Амаду Абдраман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай