Най-големият лайнер в света отплава за пръв път

Най-големият лайнер в света отплава за пръв път | StandartNews.com

Най-големият туристически кораб в света "Хармонията на моретата" отплава към морето за пръв път в четвъртък, съобщи в. "Гардиън". Тогава започнаха първите изпитания на вода на кораба, който се прави в Сен-Назер, Франция.

Собственик на лайнера е американската компания "Роял Карибиън интернешънъл". Строителството му започва през 2013 г., а цената му е 1 милиард евро. 120 000-тонният кораб трябва да бъде предаден на собствениците си през май т.г.

Гигантското возило е високо 70 метра и дълго 362 метра. За да бъде изкаран корабът в морето, са били нужни шест влекача. Въпреки че е бил без пътници за изпитанията, на него са се качили 500 души екипаж. Тестовете ще продължат до неделя, а до края на април ще бъдат проведени още няколко кръга изпитания.

"Хармонията на моретата" е предвиден да вози до 6000 пътници, обслужвани от 2000 души екипаж. Корабът има 16 палуби и десетки развлечения за всеки вкус. Сред най-екстремните от тях е 10-етажна водна пързалка. Има и воден театър, кино, парк с алея за разходки. Не липсват и традиционните екстри като спа център и множество басейни. Собствениците на кораба предлагат и предизвикателство в обслужването на клиентите - бар, в който напитките ще бъдат приготвяни изцяло от роботи.
"Хармонията на моретата" ще е като истински град, става ясно от сайта на компанията собственик. Според рекламите на него ще има 7 обособени "квартала", 20 ресторанта и най-бързият интернет, предлаган досега на кораб.

Лайнерът трябва да бъде предаден на собствениците си на 12 май. В сайта на "Роял Карибиън" вече са планирани пътуванията му за следващите две години, а едно от първите пътувания ще започне на 22 май от Саутхемптън, Великобритания. Круизът ще е кратък - едва 4 дни, но цената е впечатляваща - 1167 долара на човек. Най-евтиното пътуване, предлагано към момента, е 488 долара на човек за тридневен круиз от Саутхемптън до Шербур, Франция, със стартова дата 26 май 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай