Най-влиятелните жени на 2020

Списание "Форбс" направи отново престижната класация

Най-влиятелните жени на 2020 | StandartNews.com

Кои са най-влиятелните жени в света в класацията на "Форбс" за 2020. Номинациите са в голяма степен заради ролята, която са изиграли в борбата срещу COVID-19 и високите лидерски качества, които проявяват по време на кризата в последните месеци.
Представяме ви първите 7:

Ангела Меркел

Първата позиция заема Ангела Меркел. Тя е първата жена на поста Федерален канцлер, избрана на 21 ноември 2005 г. Многократно е оглавявала класацията за най-влиятелна жена на годината на списание Forbes.

Кристин Лагард

Тя е юрист от френски произход, политик от Съюза за народно движение. От Ноември на 2019 г. до момента - Председател на Европейската централна банка. Също така Председател на Европейския съвет за системен риск.

 

Камала Харис

Камала Харис е юрист от американски произход и политик от Демократическата партия, избрана за 49-и вицепрезидент на Съединените американски щати, сенатор от Калифорния.

Урсула фон дер Лайен

Тя  е германски политик, първата жена министър на отбраната на Германия. На 16 юли 2019 г. тя е назначена за председател на Европейската комисия. На 1 декември 2019 г. встъпва в длъжност като първата жена председател на Европейската комисия.

Мелинда Гейтс

Мелинда Гейтс е американска предприемач и филантроп, съпруга на Бил Гейтс. Съучредител и съпредседател е на Фондация на Бил и Мелинда Гейтс, преди това е била мениджър на отдела по продажби в Майкрософт за редица продукти.

Мери Бара

Мери Тереза ​​Бара е американска бизнесдама, която е председател и главен изпълнителен директор на General Motors Company от 15 януари 2014 г. Тя е първата жена изпълнителен директор на голям автомобилен производител.

Нанси Пелоси

Нанси Пелоси е на седмо място в класацията на Forbes. Тя е американски политик от Демократическата партия и настоящият председател на Камарата на представителите в 111-ия конгрес на САЩ. В историята Пелоси остава като първата жена, първия американец от италиански произход и първия калифорниец, който работи като говорител на Камарата на представителите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай