Най-после отвориха пъбовете на Острова

Ново разхлабване на мерките в UK

Най-после отвориха пъбовете на Острова | StandartNews.com

Пъбовете и ресторантите в голяма част от Великобритания от днес посрещат клиенти в закритите си части, което става за първи път от началото на януари, предаде Асошиейтед прес.

Британският премиер призова все пак хората да бъдат предпазливи заради разпространението на по-заразен вариант на коронавируса.Тази поредна стъпка в поетапното отменяне на наложените на 4 януари рестрикции в национален мащаб включва също отварянето отново на театри, музеи и спортни съоръжения, което поражда надежди икономиката скоро да започне да се възстановява от опустошителните последици на пандемията.

Правителството облекчава също правилата за близките лични контакти, като прегръдките, и разрешава международни пътувания, макар и само до 12 страни и територии, включени в списъка на "безопасните дестинации".

Бързото разпространяване на открития първо в Индия нов вариант на вируса обаче донякъде охлажда ентусиазма от отварянето, припомняйки как появата на друг вариант, обхванал страната през декември миналата година, доведе до налагането на третия локдаун в Англия, пише Монитор..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай