Най-мразеният полицай остана и без жена

Удушвачът на афроамериканеца Флойд получи молба за развод часове след като бе уволнен

Най-мразеният полицай остана и без жена | StandartNews.com

 

Най-мразеният полицай в Америка, който предизвика смъртта на чернокожия Флойд в Минеаполис и предизвика протести в цялата страна, се раздели светкавично както с работата си, така и с жена си.

Съпругата му Кели заяви, че подава молба за развод като използва сайта на адвокатската кантора Sekula Law Offices в Facebook.

По информация на кантората жената на бившия полицай Дерек Шовен се чувствала отвратително след смъртта на 48-годишния афроамериканец, задържан от мъжа й. Тя изказа съболезнования на близките му.

От два дни в Минеаполис протестите на чернокожите палят полицейски участъци, магазини, окупират телевизии, стигнаха и до Белия дом.

Презинетът Доналд Тръмп определи действията на полицаите като ужасни при задържането на Флойд. Той бе арестуван след като плащал продуктите си в магазин с фалшив чек. Полицаите го извели от автомобила, проснали го на асфалта, а Шовен притиснал с коляно врата му като по този начин му попречил да диша. Малко по-късно афроамеринецът умрял от задушаване, четиримата полицаи бяха уволнени, а протестите не стихват.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай