Вадят душата на Навални. Направил голямо провинение

Най-яростният критик в Русия на президента Владимир Путин излежава 11 и половина години

Вадят душата на Навални. Направил голямо провинение | StandartNews.com

Лишеният от свобода руски опозиционен политик Алексей Навални заяви днес, че затворническите власти са го прехвърлили в карцер за втори път този месец. Навални излежава присъда, която според него е по фалшиви обвинения, предаде Ройтерс.

Най-яростният критик в Русия на президента Владимир Путин излежава  11 и половина години зад решетките, след като беше признат за виновен по обвинения в нарушения на разпоредбите на условна присъда, в измама и неуважение на съда. Опозиционният политик твърди, че всички обвинения срещу него са изфабрикувани като претекст да бъде потиснато инакомислието и да бъдат осуетени неговите политически амбиции.

В публикация на профилите си в "Туитър" и "Инстаграм", всеки от които има милиони последователи, Навални написа чрез своите адвокати, че е бил изпратен в карцер за пет дни, заради това, че за кратко се движел без да държи ръцете си зад гърба, което е в нарушение на правилата на затвора. "Ако нещата продължават така, това ще стане постоянното ми местопребиваване", написа 46-годишният опозиционер и нарече карцера "адски килер".

Той добави: "Нареждането очевидно е дошло от Москва. Дори по стандартите на руски затвор да изпратиш някого в карцер, само защото 3 секунди не е държал ръцете си зад гърба, е прекалено много". Федералната служба, отговаряща за затворите в Русия, все още не е коментирала тази информация.

Навални, който през юни беше прехвърлен в затворническа колония с по-строг режим източно от Москва, на 15 август каза, че е бил хвърлен в карцер, защото не е закопчал най-горното копче на затворническата си униформа, за която той твърди, че му е малка. Миналата година Навални доброволно се завърна в Русия от Германия, където беше лекуван след, според данни от западни лаборатории, почти фатален опит да бъде отровен с нервнопаралитично вещество от съветско време в Сибир. Русия отрича да се е опитвала да го убие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай