НАТО с огромна атака. Какво обяви

Нови многонационални бойни групи

НАТО с огромна атака. Какво обяви | StandartNews.com

До края на май НАТО ще създаде бойни групи във всички страни от Балтийско до Черно море, за да укрепи източния фланг на Алианса. Това заяви генералният инспектор на Бундесвера Еберхард Цорн за в. "Велт ам Зонтаг", съобщава БГНЕС.

В момента не виждаме никакви признаци, които да показват нападение на руски войски срещу страните от НАТО, отбеляза той и допълни, че в това отношение Алиансът има време за разширяване на способностите и укрепване на източния фланг.

Цорн посочи, че до края на идния месец ще бъдат създадени необходимите бойни групи във всички държави от Балтийско до Черно море.

Според изявлението от извънредна среща на върха на НАТО в края на март Алиансът ще създаде четири допълнтелни многонационални групи в Европа в отговор на руска специална операция в Украйна.

В документа се отбелязва, че "в отговор на действията на Русия са задействани плановете за отбрана на НАТО, разположени са елементи от силите за реагиране на НАТО и 40 000 войници са разположени на източния фланг на НАТО".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай