Наследникът на Пригожин тръгва на поход към Кремъл!

Заканата на Пономарьов е сериозна

Наследникът на Пригожин тръгва на поход към Кремъл! | StandartNews.com

На бял свят вече се появи наследникът на Евгени Пригожин.

"Руският опозиционер Иля Пономарьов подготвя поход към Москва", написа базираното в Нидерландия издание Moscow times.

"За да се сложи край на изтощителната война в Украйна, трябва да се детронира Владимир Путин", каза бившия депутат в Държавната дума.

"Аз набирам хора, които да тръгнат към столицата на Руската федерация", посочи още той.

По думите на опозиционера: Всеки месец получавам около хиляда заявки от желаещи да вземат участие в похода към Москва. Аз одобрявам едва 40-на кандидатури месечно.

"Надявам се, че ще мога да създам немногобройна, но ефективна бойна единица и с нейна помощ да сваля Путин от власт", каза още бившият парламентарист.

Пономарьов също заяви, че той е сред основателите и политически ръководител на Руския доброволчески корпус (РДК), съставен от етнически руснаци, живеещи в Украйна и други страни по света. Той е образуван през лятото 2022 г. и е част от Въоръжените сили на Украйна. Числеността на РДК е между 30 и 150 души.

През лятото подобен поход, воден от Евгений Пригожин, така и не стигна до Кремъл. По-късно Пригожин загина в самолетна катастрофа.

Пономарьов бе депутат от 2007 до 2016 г. Той бе единственият законодател в Държавната дума, който на 16 март 2014 г. гласува против руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим. През същата година депутатът замина за САЩ. През 2016 г. той бе лишен от депутатски имунитет и срещу него бяха заведени няколко дела.

Пономарьов стана украински гражданин с указ на бившия държавен глава Петро Порошенко през 2019 г, пише Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
14 Коментара
бай ви Герги
преди 5 месеца

Няма ли най - после тия смотани кравари да спрат да се занимават с Русия ! Никой няма да тръгне към Москва , а ако някой случайно го излъжат няма да остане дълго жив , така трябва и да бъде ! Всяка държава си има ред и закони които всички трябва да спазват и уважават , независимо дали им харесват или не ! Навсякъде другаде в „„„ демократичния свят “““ е така , независимо какво лаят по медиите !

Откажи
Сдр
преди 5 месеца

Смотани са само българите и го доказват ежедневно ежечасно и ежеминутно. С коментарите си …

Откажи
Иван
преди 5 месеца

Ти какъв си бе капут пробит? Смотани са защото търпят да ги управляват продажни политици които се опитват да наложат ново робство на народа.

Откажи
inkubatoribg
преди 5 месеца

Всеки луд с номера си.

Откажи
Борис
преди 5 месеца

Ние не сме смотаняци!!!Просто Европа,запада нямат интерес ние да просперираме,.......,стандарт,покупателна способност итнт.Щото няма да им вървят инвестициите тук.Предпочитат евтина работна ръка и бедни хора,иначе трябва Африка или средния изток.Обаче там трудно ще намерят кадърни,образовани хора.Това е според мен.Стига сме се самоупреквали.

Откажи
Хитър Петър
преди 5 месеца

Руснаците как спазват законите и международното право не е истина! Това Украйна, Грузия , чечня, ............ да не изреждам! Признати са всичките тия държави от тях обаче видиш ли искат да ги контролират да им дадат руски мир и когато някой им откаже - анексия! Никой не иска една изостанала държава като РФ да ги ограбва както и ние! Не щем руски "евтин газ" и какво и да е! Само тия дето печелят много от това искат русия ! Ето това са русофилите а останалото население 95% плаща сметката нагласена от тях!

Откажи
Цура
преди 5 месеца

Не си хитър , а си абсолютно магаре. Да не са те кръстили Тагаренко?

Откажи
Xa xa
преди 5 месеца

Ще си сваляте.. гащите!

Откажи
преди 5 месеца

Не мисли че руснаците обичат Путин,просто треперят от страх от този побъркан идиот! !

Откажи
АК47
преди 5 месеца

ТОЯ.ТАРИКАТ.АКО.ТРЪГ НЕ.КЪ.МОСКВА.ЩЕ.СЪЖЕ ЛЯВА.ЧЕ.СЕ.Е.РОДИЛ

Откажи
Сердючка
преди 5 месеца

Ха Ха Ха, кукуриго Пенчо!

Откажи
Тихомир
преди 5 месеца

Вие сте ебати смотаната медия. Само простотии пишете,че и се чудите как да ги оформяне,че уж да са по убедителни

Откажи
ignasio
преди 5 месеца

Те да се радват, че Путин е доста умерен. Ако го свалят не се знае кой краен радикалист ще се появи и ще подкара куфарчетата. Трябва да са благодарни за Путин.

Откажи
ОБЕКТИВЕН
преди 5 месеца

ТОЗИ Е ПОРЕДНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ,ВЕРБУВАН ОТ ПЕТАТА ПЛАТЕНА АМЕРИКАНСКА КОЛОНА МЕЧТАЕЩ ЗА БЪРЗО ЗАБОГАТЯВАНЕ ,ЧРЕЗ ПРЕДАТЕЛСТВО И СМЯНА НА ГРАЖДАНСТВОТО! ЗАЩО НО ЗАНИМАВАТЕ С ТАКИВА ПЛАТЕНИ УТАЙКИ ,КОИТО СА ЕДЕНИЦИ ?

Откажи