Напрежение. Ердоган скръцна със зъби на Мицотакис

Нова ескалация в отношенията Турция-Гърция

Напрежение. Ердоган скръцна със зъби на Мицотакис | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново показа раздразнението си от поведението на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и го предупреди, че цената за Гърция от нейните действията ще бъде тежка, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, информира БТА.

Пред младежи по време на посещение в турския окръг Ван Ердоган напомни за проведеното тези дни турско военно учение Ефес-2022 в Егейско море, откъдето, както посочи, "заедно изпратихме послание до едно място, вие разбирате докъде, нали?". 

По думите на Ердоган и адресатът на това послание изглежда е разбрал, защото веднага свикал заседание и заявил, че повече няма да прави изявления и изказвания срещу Турция. 

После, визирайки очевидно гръцкия премиер, Ердоган посочи, че само седмици след гостуването на Мицотакис в Турция (през март), на което двамата се договорили да говорят директно помежду си без намеса на трети лица, гръцкият министър-председател отишъл в САЩ и говорил срещу Турция пред Конгреса, като включително призовал Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16.

"Не минава, Мицотакис, не минава. Преди всичко маята на този народ е такава, че не може да бъде заблуден", заяви Ердоган и предупреди гръцкия премиер, че както дедите му много добре знаят, цената може да бъде тежка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай