Мюфтия зове американците да си ходят от Индия

Мюфтия зове американците да си ходят от Индия | StandartNews.com

Делхи. Мюфтия прикани американците да си тръгнат от Индия, защото никой не може да гарантира сигурността им след скандалния филм за Мохамед.

Зовът е на мюфтията на индийския щат Джамма и Кашмир Башируддин Ахмад. "Американските граждани, които се намират в Кашмир трябва незабавно да отпътуват, тъй като чувствата на мюсюлманите са оскърбени от този филм. Хората са възмутени, затова призовавам всички американски туристи да напуснат страната заради собствената им безопасност", заяви мюфтията по индийската телевизия Zeenews. Според него властите не са в състояние да контролират поведението на жителите в щата. Ахмад рязко осъди съдържанието на антиислямисткия филм и призова мюсюлманите по света да протестират.

Убийството на американския посланик в Либия Кристофър Стивънс е било планирано, стана ясно междувременно.Високопоставени чиновници се убедени, че зверското посегателство не е резултат от спонтанния гняв на тълпата заради филма „Невинността на мюсюлманите”, коментира „Индипендънт”.Вестникът смята, че убийството на посланика е пробив в сигурността на САЩ, тъй като подробностите за неговото посещение в Бенгази са били дълбоко засекретени, а все пак либийците са разбрали информацията.

Осем американци, някои от които военни, пострадаха при нападението, което коства живота на посланик Кристофър Стивънс и трима служители. В същото време атаките срещу мисиите на САЩ в източния свят се задълбочават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай