Малайзийският боинг се е разпаднал във въздуха

Малайзийският боинг се е разпаднал във въздуха  | StandartNews.com

Амстердам. Малайзийският самолет MH17, който катастрофира през юли в Източна Украйна, се е разпаднал във въздуха, след като е бил ударен от структура на "високо енергийни обекти". Това сочи предварителният доклад на Холандия, пише CNN.

Според доклада „няма индикации, че самолетът е катастрофирал заради техническа неизправност или заради действията на екипажа". Няма и някакви предупредителни тонове в пилотската кабина, които да насочват към технически проблем.

Записите от „черните кутии" и от контролната кула показват, че самолетът се е движел по нормална процедура до 13:20:03 часа, след което е паднал внезапно.

Рекордерът на самолета също не е регистрирал да са задействани предупредителните системи на самолета и параметрите на двигателя на самолета съдържат информация, че е действал нормално при полета.

Радио комуникациите с украинската контролна кула потвърждават, че не е имало извънредно обаждане от екипажа. Последното обаждане от украинската контролна кула е направено между 13:20:00 и 13:22:02, което е останало без отговор.

Полет 17 на Malaysia Airlines от Амстердам до Куала Лумпур падна над контролиран от проруските сепаратисти район в Източна Украйна на 17 юли. Инцидентът доведе до смъртта на 298 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай