Маккейн: Русия заслужава по-добър от Путин

Маккейн: Русия заслужава по-добър от Путин | StandartNews.com

Американският сенатор републиканец Джон Маккейн разкритикува остро руския президент Владимир Путин. В статия, поместена в руския в. "Правда", сенаторът упреква Путин, че се разправя с несъгласните с управлението му. Коментарът, озаглавен "Руснаците заслужават по-добър президент от Путин", е отговор на критична статия на държавния глава на Русия в американския в. "Ню Йорк таймс".

В статията Маккейн се обръща към руснаците, които според него заслужават "възможността да подобрят живота си, живеейки в страна, където икономиката процъфтява и създава блага за мнозина, а не само за шепа властимащи". "Президентът Путин не вярва във вас. Той не вярва, че когато бъде оставена на свобода, човешката природа може да се издигне над слабостите и да изгради справедливи, мирни, процъфтяващи общества. Или поне не вярва, че руснаците могат. Затова управлява, като използва тези слабости, чрез корупция, потисничество и насилие. Той управлява за себе си, не за вас", пише Маккейн.

В статията той упреква Путин и заради подкрепата му за сирийския президент Башар Асад. "Путин не укрепва репутацията на Русия в света. Той я руши. Прави я приятел на тираните и враг на потисканите", заявява Маккейн.
По повод изказванията на сенатора какво заслужават руснаците прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че руските граждани "могат сами да отговорят на този въпрос и го правят, когато има избори".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай