Лиз Тръс нарами голяма отговорност за погребението на Елизабет ІІ

Тръс ще се срещне с много световни лидери, сред които президентът на САЩ Джо Байдън

Лиз Тръс нарами голяма отговорност за погребението на Елизабет ІІ | StandartNews.com

Новоназначеният британски премиер Лиз Тръс ще се срещне с много световни лидери, сред които президентът на САЩ Джо Байдън и премиерите на Ирландия Михол Мартин и на Канада Джъстин Трюдо, когато те пристигнат за погребението на кралица Елизабет Втора, съобщи агенция Пи Ей Медиа (PA Media).

От Даунинг стрийт 10 потвърдиха договорените двустранни срещи на Тръс през уикенда преди погребението. Днес тя ще има частни срещи с партньорите си от Австралия Антъни Албанезе и Нова Зеландия Джасинда Ардърн в правителствената резиденция Чевънинг, каза неин говорител. В неделя са разговорите й на Даунинг стрийт с Мартин, Трюдо, полския президент Анджей Дуда и Байдън .

Тръс се е срещала с Байдън, когато беше външен министър на Обединеното кралство, но сега предстои първата ѝ среща с американския президент в качеството вече на британски премиер.

Вероятно първата среща на Тръс като министър-председател с френския президент Еманюел Макрон ще се състои по време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, а не по време на посещението му във Великобритания за погребението на кралицата. Британският премиер и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са се разбрали да се видят в Ню Йорк, за да говорят за проблемния Протокол за Северна Ирландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай