Кървава баня! Гимназист уби трима съученици, рани тежко 8

Стрелецът - 15-годишен ученик от гимназия в Оксфорд край Детройт, е задържан

Кървава баня! Гимназист уби трима съученици, рани тежко 8 | StandartNews.com

3 ученици са убити при стрелба в гимназия в американския щат Мичиган. Има 8 ранени, като единият от тях е учител, съобщават световните агенции.

Жертвите са момче на 16, и момичета на 14 и 17 години. Стрелецът - 15-годишен ученик от гимназията в Оксфорд - градче на около 65 км от Детройт, е задържан. Мотивите му се изясняват. Използвал е полуавтоматичен пистолет и е произвел между 15 и 20 изстрела.

Полицай, част от охраната на учебното заведение, е помогнал за залавянето на тийнейджъра. Според местни медии сред учениците е имало слухове, че се готви подобна атака и част от тях са решили да пропуснат занятия вчера.

До края на седмицата гимназията ще остане затворена, с ученици и родители ще работят психолози. Заподозреният е непълнолетен, но може да бъде съден като възрастен, ако прокурорът вземе такова решение.

"Около 12:51 ч. на телефон 911 бяха получени над 100 сигнала за стрелба в гимназията Оксфорд. Последва бърза реакция на служителите на реда и за около 5 минути заподозреният беше задържан. Не е създавал никакви проблеми. Предал е оръжието - става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти", заяви Майкъл Маккейб, заместник-шериф на окръг Оукланд.

Следете всички Актуални новини от България и Света

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай