Кристалина със силни думи за Риши Сунак

Тя очаква да разговаря с наскоро назначения министър на финансите Джереми Хънт през следващите дни

Кристалина със силни думи за Риши Сунак | StandartNews.com

Ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева заяви, че очаква новият премиер Риши Сунак да насочи Великобритания към фискална устойчивост. Според нея той е бил прав да предупреди обществеността за трудните решения, които предстоят. 

Пред "Ройтерс" в Берлин, Георгиева приветства яснотата и конструктивното отношение на Сунак, които познава от времето му като финансов министър, предава БНР. Тя очаква да разговаря с наскоро назначения министър на финансите Джереми Хънт през следващите дни. 

„Новият министър-председател идва с платформа, която е оформил по време на дните си като финансов министър, и тя е много разумна при въвеждането на фискална дисциплина в Обединеното кралство“, каза тя.

„Слушах го внимателно, когато говори с британския народ, и това е послание, което трябва да отекне в целия свят. Това са трудни времена, а трудните времена изискват трудни решения“.

Вчера Сунак стана третият министър-председател на Великобритания за последните два месеца и обеща да изведе страната от дълбоката икономическа криза и да възстановяви доверието в политиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай