Костенурка с 3D коруба

Костенурка с 3D коруба | StandartNews.com

Нов шанс за живот получи бразилска костенурка, изгубила почти цялата си черупка след инцидент. Благодарение на състрадателни учени животното се сдоби с уникална 3D принтирана коруба. Злощастният Фреди се оказва на мястото на пожар и получава сериозни увреждания, а шансовете му да оцелее са минимални. Той обаче изважда и мъничко късмет, защото е открит навреме от доброволците от организацията The Animal Avengers.

С помощта на новите технологии те успяват да измайсторят на Фреди чисто нова 3D черупка и сега той не само е жив, но и прави всички свои любими дейности, сякаш никога не е оставал без коруба.

Фреди е първата в света костенурка, получила изцяло нова 3D черупка, а освен това е първото създание, на което нашата организация помогна, заяви член на доброволческото сдружение, базирано в Сао Пауло.

Всъщност благодарение на новите технологии и други животни са успявали да получат помощ. След тях е и костенурката Клеопатра, която се радва на временна 3D черупка.

Клео страда от тежко заболяване, заради което на места нейната собствена е разрушена. Това е доста опасно, защото през тези пукнатини могат да преминават бактерии, а освен това заради проблема костенурката не може да води пълноценен живот.
За неин късмет обаче студентът от Техническия университет на Колорадо Роджър Хенри изработва протеза, която тя може да носи, докато целостта на собствената й коруба се възстанови.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай