Кошмар в Сирия. Кола бомба уби деца

Петима станаха жертви на експлозията

Кошмар в Сирия. Кола бомба уби деца | StandartNews.com

Снимката е илюстративна

Петима души, сред които трима цивилни, бяха убити днес в североизточна Сирия при експлозия на кола бомба, съобщи Франс прес, като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права. Нападението било извършено близо до зеленчуков пазар в град Рас ал Айн, контролиран от турските сили,

При нападението в града, разположен до границата с Турция, били ранени и четирима души, някои от които са в тежко състояние, уточни неправителствената организация, базирана във Великобритания. Предварителните данни сочат, че сред жертвите има и деца.

Турското министерство на отбраната обаче съобщи дви загинали деца и четирима ранени.

Рас ал Айн е контролиран от турските сили и подкрепяни от тях сирийски бунтовници, след като в резултат на офанзива, предприета от Анкара в североизточна Сирия през октомври м.г., от града беше изгонена главната кюрдска въоръжени групировка "Сили за защита на народа". Това формирование е обявено от Турция за терористична групировка, свързана с нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/, но е смятано от западните сили за съюзник срещу Ислямска държава в Сирия.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай