Хиляди изпълниха улиците на Сеул. Голяма трагедия в училище

Те настояха за строга правна защита

Хиляди изпълниха улиците на Сеул. Голяма трагедия в училище | StandartNews.com

Днес в Сеул се събраха хиляди южнокорейски учители и служители на училища с искане за по-строга правна защита от тормоз от страна на родителите. Това е все по-сериозен проблем в страната, известна с жестоката си конкурентна среда в училище, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрациите през уикенда в столицата бяха предизвикани от смъртта на учителка, намерена мъртва в начално училище през юли, след като според съобщенията е изразила емоционално страдание, причинено от оплаквания от родители, за които се твърди, че са я малтретирали.

Протестиращите учители, които се събират от седмици, твърдят, че действащите закони затрудняват упражняването на контрол над класните стаи и ги оставят на милостта на арогантни родители, които лесно могат да ги обвинят в емоционално насилие над децата.

В момента южнокорейските законодатели обсъждат законопроекти, които биха отговорили на някои от исканията на учителите за имунитет срещу искове за насилие над деца. Но някои експерти изразиха загриженост относно потенциалните промени и заявиха, че предложенията могат да отслабят още повече защитата на децата, които се трудят с години в условията на свръхконкуренция.

В Южна Корея завършването на елитни университети се смята за решаващо за перспективите за кариера и брак, посочва АП.

Според данни на министерството на образованието и Националната здравноосигурителна служба, предоставени на либералния опозиционен депутат Ким Вони миналата седмица, в периода 2018-2022 г. повече от 820 ученици от началните, средните и висшите училища са починали от самоубийство. 

Облечени в черно, хиляди учители и училищни служители окупираха улица в близост до парламента, скандирайки лозунги и държейки плакати с надпис "Дайте на учителите имунитет срещу искове за емоционално насилие над деца". Протестиращите заявиха, че през последните осем години родителите са подали сигнали за насилие над деца срещу повече от 9000 учители, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай