Казано честно всичко й е наред на Меркел

Обяснението на Меркел за двава й тремора в последните дни бе, че нищо й няма

Казано честно всичко й е наред на Меркел | StandartNews.com

Ангела Меркел се опита днес да разсее слуховете, че има влошено здравословно състояние, след като на два пъти вече се разтрепера пред телевизионните камери на официални събития в Германия. Обяснението й обаче бе кратко – чувства се добре и не е ходила на лекар, става ясно от публикация в „Билд“.

"Както дойде, така си и отиде. Нищо особено не мога да кажа. Всичко ми е наред", каза германската канцлерка пред репортер на вестника.

Днес Меркел се срещна в кулоарите на Г-20 с руския президент Владимир Путин. Представителите на медиите веднага забелязаха, че тя изглежда бодра и весела.

На 18 юни Меркел бе видяна да трепери неконтролируемо по време на официалната церемония по посрещането на украинския президент Володимир Зеленски. Тя по-късно обяви, че причината за това е дехидратация, посочвайки, че се чувства по-добре, след като пийнала вода.

Но треморът се повтори и по-късно - на официалната церемония по назначаването на новия министър на правосъдието в Берлин. Докато президентът Франк-Валтер Щайнмайер произнасяше слово в резиденцията си Меркел беше заснета с ръце пред стомаха, а краката й изглеждаха видимо треперещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай