Камикадзе уби ученичка и заби ножа във врата си

Доналд Тръмп изказа съболезнованията си в пряко включване по японската телевизия

Камикадзе уби ученичка и заби ножа във врата си | StandartNews.com

Нападател уби с нож ученичка и сам загина, след като насочи острието към себе си при атака в японския град Кавазаки срещу чакащи на спирка ученици и възрастни хора тази сутрин. Още 17 души, от които поне 13 момичета от основно училище, са били ранени в безумната кървава вакханалия в държавата с едно от най-ниските нива на престъпност сред развитите страни в света.

Още няма информация за мотивите на нападателя, който окървави града южно от столицата Токио с два ножа - по един във всяка ръка. Очевидци разказаха, че той крещял "Ще ви убия!"

"Мъж и едно момиче са без жизнени показатели", заяви говорителят на пожарната Юджи Секизава, използвайки терминология, която в Япония означава, че жертвите са починали, но смъртта им още не е потвърдена официално от медицинско лице. 

При задържането на нападателя от полицията, той е забил ножа във врата си. "Видях мъж, който държеше нож, не видях добре, но той очевидно се прободе във врата", заяви свидетел пред тв канала NHK. 

Американският президент Доналд Тръмп, който е на 4-дневно официално посещение в Япония, изрази дълбоките си съболезнования към жертвите на нападението. Излъчен на живо по телевизията, Тръмп, изправен на палубата на японски боен кораб, каза, че "всички американци застават редом до хората от Япония и скърбят за жертвите и за техните семейства".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай