Какво казва лекарят на Берлускони за коронавируса

Заразата в Италия вече е „клинически мъртва“ обяви проф. Алберто Дзангрило

Какво казва лекарят на Берлускони за коронавируса | StandartNews.com

Проф. Алберто Дзангрило - личен лекар на бившия премиер Силвио Берлускони и директор на елитната болница „Сан Рафаеле“ в Милано обяви, че коронавирусът вече си отива. Именитият доктор обяви в телевизионно интервю, че заразата в Италия вече е „клинически мъртва“ и нямало нужда от каквито и да било мерки срещу разпространението й, съобщава "Монитор".

Като доказателство за твърдението си известният професор – специалист по интензивна терапия посочи последните резултати от изследваните в „Сан Рафаеле“ тампони, в които на практика нямало опасни за здравето „следи“ от вируса.

Изявлението на Алберто Дзангрило предизвика истинска буря в медицинските среди на Италия и особено срез вирусолозите, които пък твърдят, че коронавирусът е все така жив и може всеки момент да се завърне с нова поразяваща вълна.

Според члена на Националния научно-технически комитет за борба със заразата – професора пулмолог Лука Рикелди, думите на личния доктор на Берлускони били чиста проба „юнашка изцепка“ в сбъркан момент и с грешно послание. Защото макар да затихва на Апенините, заразата все още не била отшумяла и може да се разгори отново, ако не се спазват елементарните предпазни мерки срещу разпространението й.

Колеги на проф. Рикелди пък припомниха изводите от края на миналата седмица на авторитетен английски медицински институт, според който, ако Италия не продължи с частичната карантина, то перспективата от завръщането на бял кон на „Ковид-19“ е съвсем реална.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай