Кадиров скандален за Украйна. Изправи Кремъл на нокти

Искал веднага да превземе страната

Кадиров скандален за Украйна. Изправи Кремъл на нокти | StandartNews.com

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че "отдавна би превзел Украйна", ако беше президент на Русия, тъй като САЩ възнамеряват да поставят военна база на територията на тази страна, предаде Радио Спутник.

Коментирайки ескалацията на напрежението около Украйна, ръководителят на Чечения подчерта, че Русия е най-близкият ѝ съсед, а гражданите на двете страни са славянски народи. „Най-близкият съсед на Русия е Украйна. Това са славянски народи. В своята история САЩ винаги са били срещу Русия, имат нужда от държавата, за да поставят базата си там“, каза Кадиров по време на съвместно предаване на живо с председателя на чеченския парламент Магомед Даудов в Instagram.

Кадиров отбеляза още, че начело на украинската държава стоят „луди и корумпирани хора“, така че е необходимо да се вземат „превантивни мерки“. Освен това той се позова на скорошния опит на руските въоръжени сили в Сирия. Според ръководителя на републиката, ако в Сирия „дяволите не бяха спрени навреме, то днес хората щяха да бъдат убивани и взривявани у нас“.

"Основите на външната политика на Русия, която включва Чечения, се формират от президента на страната". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки думите на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, че ще присъедини Украйна към Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай