Кадиров побърка чеченците! Какъв номер им сви

Каза как стои въпросът с оттеглянето му

Кадиров побърка чеченците! Какъв номер им сви | StandartNews.com

Авторитарният лидер на руския регион Чечения в Северен Кавказ Рамзан Кадиров се отказа от скорошната си заявка за евентуално оттегляне. Той написа в Telegram късно вечерта в понеделник, че изявлението, което е направил два дни по-рано относно възможната му оставка, е било „за да проверя мнението ви“, пише svobodnaevropa.bg.

В събота чеченският лидер съобщи, че заслужава "безсрочна и дълга" почивка от поста си и е време да се оттегли. Думите му предизвикаха спекулации дали става въпрос за сериозно решение или Кадиров търси някаква услуга от Кремъл.

Кадиров написа в понеделник, че е научил, че неназован руски политик е бил регионален лидер в продължение на 27 години, така че той е „решил да победи този рекорд“.

Лидерът е на 45 и управлява Чечения от 2007 г. В момента е най-дълго управлявалият лидер на руски регион. Руски и международни правозащитни групи от години го обвиняват в тежки нарушения на човешките права на територията, включително отвличания, изтезания, извънсъдебни убийства, включително убийства на негови противници, живеещи в чужбина, и преследване на ЛГБТ общността.

Кадиров също изигра важна роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и вербува хора да се бият заедно с руските войски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай