Израел също въвежда изисквания за ковид-тестове за идващи от Китай

И Испания ще изисква тест за коронавирус от пристигащите от Китай, Малайзия ще мери температурата на пътниците

Израел също въвежда изисквания за ковид-тестове за идващи от Китай | StandartNews.com

Израелското министерство на здравеопазването обяви днес, че ще изисква задължителни бързи Covid тест за чуждестранни граждани, които пристигат от Китай, заради високия ръст на заболели в азиатската страна, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Здравният министър Арие Дери, който зае поста вчера, събра днес висши представители от сферата на здравеопазването, за да обсъдят изключително високия брой Covid заразени в Китай.

В съобщение на ведомството от Тел Авив се казва, че по време на срещата "е било решено чуждите авиокомпании да приемат на борда пътници от Китай на път за Израел само срещу (негативни) тестове за коронавирус".

Дери е поискал от здравните власти в страната също да се организират пунктове за доброволно тестване за пристигащи от Китай и е препоръчал да се избягват пътувания до тази страна.

По-рано днес и Испания обяви, че въвежда проверки за пристигащите с полети от Китай. Те ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус или документ за завършен ваксинационен курс, предаде Ройтерс, като се позова на министърката на здравеопазването Каролина Дариас.

"На национално ниво ще въведем контрол по летищата, като от всички пристигащи от Китай ще се изисква да представят отрицателен тест за (коронавирус) или сертификат за завършен курс за ваксинация (срещу Covid-19)", заяви днес испанската здравна министърка пред репортери.

Преди Испания Италия беше първата страна членка на ЕС, която въведе изискване за отрицателни тестове за коронавирус за пътници от Китай. 

В съобщение на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията от вчера задължителните бързи тестове за коронавирус в страните от ЕС за пристигащи от Китай бяха определени като "неоправдани".

Страни като Южна Корея, САЩ, Индия и Япония също вече въведоха задължителен тест за коронавирус за пристигащите от Китай. Китайските държавни медии определиха това изискване като дискриминационно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай