Изненада! Кой ще събаря Байдън в САЩ

Жена иска да става президент

Изненада! Кой ще събаря Байдън в САЩ | StandartNews.com

Очаква се бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли да обяви през февруари, че ще се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 г., пише американската редакция на "Politico".

Човек, запознат с плановете на Хейли, потвърди, че бившият губернатор на Южна Каролина ще се включи в надпреварата със съобщение от Чарлстън, Южна Каролина на 15 февруари. Новината беше съобщена за първи път от "Charleston Post" and "Courier".

51-годишната Хейли е готова да бъде вторият основен кандидат в надпреварата, след бившия президент Доналд Тръмп, който даде заявка за завръщане през ноември.

Очакваното изявление на Хейли представлява обрат: през 2021 г. Хейли заяви, че няма да се кандидатира за президент, ако Тръмп го направи.

Но Хейли обяви промяната на плановете си в интервю за "Fox News" по-рано този месец, като каза: "Това е по-голямо от един човек. И когато гледате бъдещето на Америка, мисля, че е време за нова смяна на поколенията. Не мисля, че трябва да си на 80 години, за да станеш лидер във Вашингтон", предаде Агенция "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай