Четвъртък,

Изненада! Кой ще събаря Байдън в САЩ

От: Редактор -
6005
Изненада! Кой ще събаря Байдън в САЩ
A
A
A

Очаква се бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли да обяви през февруари, че ще се кандидатира за републиканската президентска номинация през 2024 г., пише американската редакция на "Politico".

Човек, запознат с плановете на Хейли, потвърди, че бившият губернатор на Южна Каролина ще се включи в надпреварата със съобщение от Чарлстън, Южна Каролина на 15 февруари. Новината беше съобщена за първи път от "Charleston Post" and "Courier".

51-годишната Хейли е готова да бъде вторият основен кандидат в надпреварата, след бившия президент Доналд Тръмп, който даде заявка за завръщане през ноември.

Очакваното изявление на Хейли представлява обрат: през 2021 г. Хейли заяви, че няма да се кандидатира за президент, ако Тръмп го направи.

Но Хейли обяви промяната на плановете си в интервю за "Fox News" по-рано този месец, като каза: "Това е по-голямо от един човек. И когато гледате бъдещето на Америка, мисля, че е време за нова смяна на поколенията. Не мисля, че трябва да си на 80 години, за да станеш лидер във Вашингтон", предаде Агенция "Фокус".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията