Италия погна "Прада" за данъчни измами

Италия погна "Прада" за данъчни измами | StandartNews.com

Властите в Рим следят изкъсо модния бизнес през последните години

Италианските власти разследват личните финанси на двамата ръководители на модната къща "Прада" в поредния случай на проверка за укриване на данъци в сектора, за което вече бяха осъдени Доменико Долче и Стефано Габана.

"Прада", която е листвана в Хонконг, уведоми в понеделник акционери и инвеститори, че Миуча Прада Бианки и Патрицио Бертели са били уведомени, че се проверява "коректността на определени техни данъчни декларации като физически лица, собственици на чуждестранни компании". "Прада", която е също така собственик на брандове като Miu Miu и Car Shoe, уточнява, че проверката не засяга нито компанията, нито поделенията й.

Разследването е поредното в модния сектор в Италия, като досега под ударите на данъчното законодателство са попаднали служители на "Булгари" и "Долче и Габана". През март 2013 година италианската полиция конфискува активи за 46 милиона евро от високопоставени мениджъри на "Булгари" по обвинение в укриване на данъци. Тази година пък основателите на модната къща "Долче и Габана" Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на по 18 месеца затвор за неплащане на данъци за 40 милиона евро.

"Прада" е обект на интерес от италианските данъчни от миналата година насам. През декември 2013 г. компанията сключи споразумение с властите да върне регистрацията си от Люксембург в Италия. Според източници на "Файненшъл таймс" Бертели и Прада са платили на данъчните 400 милиона евро. Тогава бе съобщено, че споразумението напълно изпълнява исканията на италианските данъчни власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай