Искат тестове за дрога на пилотите

Искат тестове за дрога на пилотите | StandartNews.com

Германски лекари искат пилотите да бъдат подлагани на по-подробни медицински прегледи, след като Андреас Лубиц разби самолет на "Джърмануингс" със 150 души във Френските Алпи, предаде АФП. "Настояваме пилотите да бъдат преглеждани по-често и по-строго", заяви пред вестник "Велт" Ханс-Вернер Тайхмюлер, който е председател на сдружението на лекарите от германския въздушен транспорт.

Той добави, че трябва да има възможност и за установяване дали летците са взимали психотропни медикаменти и наркотици. Немското издание подчертава, че в момента пилотите се изследват само за хемоглобин и в някои случаи за кръвна захар. Чрез сегашните тестове може само косвено да се установи и повишено количество алкохол в организма.

Междувременно германската авиокомпания "Луфтханза" обяви, че не е била длъжна да информира националните авиационни власти за някогашната депресия на Андреас Лубиц, предаде Ройтерс. Вестник "Велт ам Зонтаг" цитира Федералната авиационна служба, че не е била запозната с депресията, която пилотът имал преди години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай