Ирония от Путин. Какво попитал за войната

В същото време се чака негов подпис за две сепаратистки репулбики

Ирония от Путин. Какво попитал за войната | StandartNews.com

Държавната дума, долната камара на руския парламент, одобри днес изпращането до президента Владимир Путин на резолюция за признаване на двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, предаде ТАСС.

Резолюцията ще бъде подписана незабавно и изпратена на президента Путин, заяви председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин.

Предложението да се поиска от руския държавен глава да признае отцепилите се територии беше лансирано за пръв път от депутати на 19 януари, но отне седмици, докато влезе в дневния ред на парламента. 

Признаване на двата региона би било сериозна крачка, която на практика би сложила край на Минския мирен процес за Източна Украйна, с който Русия казва, че е ангажирана, отбелязва Ройтерс. Поради тази причина някои анализатори са скептични, че Путин ще иска да предприеме подобна стъпка.

Същевременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти, че руският президент понякога се отнася с хумор към съобщенията, посочващи дати за евентуално планирано от Русия нападение срещу Украйна. 

Песков отбеляза, че е невъзможно човек да се отнася с разбиране към такова "маниакално информационно безумие".

"Трудно е да се отнасяш с разбиране към това. Понякога (Путин) даже се шегува - иска да узнае не е ли публикувано някъде точното време, часът на започване на войната", допълни говорителят на Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай