Има ли химия между Тръмп и Ким

Харесаха се, но се разделиха

Има ли химия между Тръмп и Ким | StandartNews.com
  • Харесаха се, но се разделиха

Днес сутринта изглеждаше, че само големите обективи карат Тръмп и Ким да сдържат радостта си от новата среща. Сигурно затова и веднага се усамотиха на нова - тет-а-тет, за да дадат воля на чувствата си.
Както всички успяха да забележат, той му е определено много симпатичен, този Ким. С него Тръмп се чувства доста по-комфортно в сравнение с много други, с които му се налага да се вижда, особено вкъщи. Например, с бившия му. Адвокат, де. Когото конгресът, както става ясно, би дал мило и драго с часове да го слуша как нарича Тръмп лъжец, мошеник и аморален тип.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Тръмп и Ким не се разбраха

А Ким изобщо не го интересува какво е правил Тръмп с онази порнозвезда. За него е важно това да не се случи със Северна Корея.

Любов и взаимно съгласие. Това излъчваха двамата, докато се сипеха комплиментите. Като за начало, те показаха, че могат да се отворят помежду си. И в крайна сметка, това се оказа единствената им договорка. Нищо по-съществено не произтече от втората им среща.

И въпреки че химия между тях имаше, нямаше физика, която се учи в девети класс. За термоядрени реакции. Те не направиха реакция, нито денуклеаризация, нито даже декларация, както в Сингапур. И разбраха, че това няма да се случи дори по-бързо, отколкото изискваше протокола. Затова и приключиха два часа по-рано.

"Кой би си помислил такава развръзка?" - съкрушено питаха наоколо тези, които бяха най-категорични само допреди няколко часа с прогнозата: "Ще стане. Нали виждате, че вместо за 20 минути, те се уединиха за 40. А след това не могат да се разделят, нали виждате?".
А чудно защо и припомняха възторжените думи на Тръмп. "Ако бяхте чули нашия диалог, вие бихте заплатили за него. Защото беше добър."
Друг е въпросът защо да плащаш за нещо, което вече си чул. Но колко добър е бил, виж, за това, вече си струва да узнаем.

Но за съжаление, вместо любопитни подробности, узнахме само любезности. И то едностранни. От епитетите на Тръмп можеше спокойно някой да издаде брошура. И никой нямаше да се учуди. Без изненада щеше да се приеме и ако американският президент бе предложил на Ким да се номинират за Нобел.

"Великият ръководител!" Така още никой не бе наричал Ким извън страната му. Комплиментът даже предизвика усмивка у корейски лидер. Такава, загадъчна, може би както едно време -  преди взривовете. Може би пък в Ханой да е изпитал подобни емоции...

В края и Тръмп показа емоциите си. Изглеждаше изключително разочарован от изхода. Искаше да го направи. И то с комплименти. Но за съжаление корейците поискаха отмяна на санкциите. Ето защо, когато завършиха всички учтивости в речника на Тръмп, вече нямаше какво да се говори.

Ким дойде шумно, но си тръгна тихо. И все пак, всички запомниха думите му от сутринта: Ако нямах желание да направя денуклеаризация, нямаше да ме има тук." Когато говореше Тръмп на пресконференцията обаче Ким вече го нямаше.

По Спутник

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай