И Канада цака Китай: Бойкот на Зимната Олимпиада?

Говори представителят на канадското външно министерство Кристел Шартран

И Канада цака Китай: Бойкот на Зимната Олимпиада? | StandartNews.com

Канадските власти разглеждат дипломатически бойкот на Олимпиадата в Китай, след като САЩ го обявиха. За това съобщи пред АП представителят на канадското външно министерство Кристел Шартран.

"Ние бяхме уведомени за решението на САЩ. Ще продължим да обсъждаме този въпрос с нашите партньори и съюзници", каза тя.

Говорителят на външното министерство добави, че "Канада остава дълбоко загрижена за тревожните съобщения за нарушения на правата на човека в Китай".

Говорителят на Белия дом Джен Псаки заяви в понеделник, че Съединените щати са решили да организират дипломатически бойкот на предстоящите олимпийски игри в Китай. Тя потвърди, че Вашингтон вече е уведомил съюзници и партньори в чужбина за решението. 

“Сега САЩ оставят на съюзниците да вземат свои собствени решения относно участие или неучастие в събитията в Китай по повод Олимпиадата“, увери Псаки.

Заради продължаващ геноцид на Китай и престъпления срещу човечеството, по-рано политици от Канада, Норвегия, САЩ, както и представители на почти 200 правозащитни организации от различни страни отправиха призиви за бойкот на Зимната Олимпиада в Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай