Греда! Руският "Макдоналдс" остана без най-милото

Провалена реколта е в дъното на липсващата храна

Греда! Руският "Макдоналдс" остана без най-милото | StandartNews.com

Руският "Макдоналдс" остана без най-милото. Веригата за бързо хранене "Вкусно - и точка", която наследи ресторантите на "Макдоналдс" в Русия, изпитва все по-голям недостиг на любимите на всички руснаци пържени картофки. Причината са санкциите на Запада срещу Москва, съобщава руското издание РБК.

В част от новооткритите ресторанти вече няма да има пържени картофки, а може да няма и картофи по селски, което според пресслужбата на компанията се дължи на лошата реколта през 2021 г. на сорта, използван за пържене. В същото време вносът от пазари, които биха могли да станат временни доставчици на картофи за предприятията в Русия, е невъзможен, съобщава БТА.

Очаква се любимите картофки на руснаците да се завърнат в менюто на веригата чак наесен, когато бъде прибрана новата реколта.                            

Първите ресторанти "Вкусно - и точка" се появиха в Русия на 12 юни, привличайки многобройните фенове на „Макдоналдс”. Американската верига затвори своите 850 ресторанта през март, след руската инвазия в Украйна, а по-късно, през май, напусна страната.

ВИЖ ОЩЕ: Тайнствена напитка сменя "Кока Кола" в Русия

Русия е един от водещите световни производители на картофи, които винаги са спасявали населението й по време на криза. Последната реколта обаче силно пострада заради лошото време.

Освен този проблем с картофите "Вкусно - и точка" ще останат без напитките на "Кока-Кола", след като се изчерпят запасите в складовете, тъй като американският гигант също се изтегли от руския пазар заради войната в Украйна.

През март канадската фирма "МакКейн фуудс", най-големият производител на пържени картофи в света, обяви, че спира строежа на завода си в Русия и прекратява доставките на свои продукти на руския пазар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай