Голям удар от САЩ! Къде влезе "Роналд Рейгън"

Сериозно предупреждение към Кин Чен Ун

Голям удар от САЩ! Къде влезе "Роналд Рейгън" | StandartNews.com

Американски самолетоносач е пристигнал днес в Южна Корея за първи път от пет години насам, предадоха световните агенции. Акостирането на пригодения за ядрени оръжия самолетоносач е в рамките на общи учения на двете държави, но и демонстрация на сила срещу Северна Корея.

Ядреният самолетоносач "Роналд Рейгън", както и кораби от оперативния му състав акостираха в южнокорейския пристанищен град Пусан в югоизточната част на страната, предаде Франс прес.

"С дислоцирането на самолетоносача "Роналд Рейгън" се демонстрира силата на партньорството между Южна Корея и САЩ", заяви пред АФП представител на южнокорейското министерство на националната отбрана. Целта на пристигането на военните кораби е да "възпре ядрените заплахи и изстрелването на ракети от Северна Корея", казаха още от ведомството.

Освен самолетоносача "Роналд Рейгън", в американската бойна флотилия участват ракетен крайцер и разрушител, като всички те са пристигнали от обичайното си местонахождение край бреговете на японския град Йокосука, предаде ДПА.

Сеул и Вашингтон имат намерение да увеличат присъствието на стратегически американски сили в региона, припомня АФП. Южнокорейският президент Юн Сук-йол, който пое поста през май тази година, обеща увеличаване на общите военни учения със САЩ след провала на дипломацията, водена от неговия предшественик.

Тази година Пхенян проведе редица тестове на ракети и промени законодателството си по отношение на ядрения си арсенал и в него вече не се отхвърля притежанието на такъв. Акостирането на самолетоносача се случва след няколко месеца на предупреждения от южнокорейски и американски представители, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун може да поднови ядрените опити в страната

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай