Германия подскочи! Предупреждение за Пригожин

Говори минсътър Аналена Бербок

Германия подскочи! Предупреждение за Пригожин | StandartNews.com

Германската външна министърка Аналена Бербок предупреди да не се правят спекулации около авиокатастрофата, при която според руските власти е загинал Евгений Пригожин, предаде ДПА. 

ВИЖ ОЩЕ: Зеленски с признание за Пригожин

Руският регулаторен орган в областта на гражданската авиация "Росавиация" каза, че в списъка с 10-те души, пътували в катастрофиралия самолет, фигурира и името на лидера на частната военна компания "Вагнер". 

Въпреки това нито "Росавиация", нито друг официален източник от Руската федерация не е заявил еднозначно, че Пригожин е загинал. 

"Не трябва да се правят прибързани заключения", подчерта Бербок пред радио "Дойчландфунк".

Тя каза, в отговор на въпрос за бъдещето на "Вагнер", че се страхува, че "Русия ще продължи циничната си игра със или без "Вагнер" и то не само в Украйна, но и в Африка". 

Пригожин и "Вагнер" са отговорни за ужасяващи деяния срещу украинския народ, допълни германската външна министърка, предаде БТА. 

Самолетът със седем пасажери на борда и трима души екипаж падна в близост до община Куженкино в Тверска област, на около 300 километра северозападно от руската столица Москва.

Инцидентът остава обвит в мистерия и поражда спекулации за причините за предполагаемата смърт на Пригожин, който беше отявлен критик на високопоставени представители на руското министерство на отбраната, отбелязва ДПА.

Прокремълската телевизия "Царград" обяви, позовавайки се на свои източници, че тялото на Пригожин вече е разпознато, но ДНК анализът все още не е готов.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай