Германия е на нокти! Шокиращо изказване на Байдън

Скандални грешки при реч за пореден път

Германия е на нокти! Шокиращо изказване на Байдън | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън продължи със словесните си шедьоври по време на официални речи.

Снощи Байдън се обърка и каза, че негов разговор с бившата германска канцлерка Ангела Меркел през 2021 г. е бил с покойния канцлер Хелмут Кол, който почина през 2017 г., предаде Ройтерс. Това е втората подобна грешка на американския президент тази седмица, предава БТА.

"Когато бях избран за президент, отидох на среща на Г-7 със седемте държавни глави от Европа и Великобритания. Седнах и казах: "Е, Америка се върна". И президентът на Франция ме погледна и попита: "Докога?". Никога не бях мислил за това по този начин", каза Байдън.

"След това Хелмут Кол от Германия ме погледна и каза: "Какво бихте казали, господин президент, ако утре сутрин отворите вестник "Лондон таймс" и научите, че 1000 души са разбили вратите на британския парламент и са убили хора на влизане", добави американският президент.

Белият дом към момента не е отговорил на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

По-рано тази седмица Байдън обърка и френския президент Еманюел Макрон с покойния Франсоа Митеран, който бе на власт от 1981 г. до 1995 г. и почина през 1996 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д@СкопимБезродникаСулюПаситто
преди 2 месеца

И тоз ОткачЕлник- краварин ще ни пази!? Като едното нищо може да запрати бомбите по главите ни, вместо на врага ни.

Откажи
ФАЩниДокараСДС-Чумата,аСДС-Чумата ни докара всички други чуми
преди 2 месеца

Краварете са толкова тъпи и прости, че нямат сравнение. Когато бомбандираха братска Югославия, по погрешка, поради тъпотията и неграмотността си,не знаейки къде е партньорска България бяха насочили бомбите си към военното поделение в Горна баня и по едното чудо бомбите им не паднаха в поделението, но една от тях срина до основи една къща (28.апрл 1999г.). А упрекнете ме, че съм лъжец.

Откажи