Евакуация на стотици от болница „Ал Шифа“ в Газа

Според очевидци, булдозери копаят ями в двора на болницата

Евакуация на стотици от болница „Ал Шифа“ в Газа | StandartNews.com

Евакуация на стотици хора от най-голямата болница в Газа „Ал Шифа“, където продължава израелската военна операция. Десетки са загинали след израелски въздушни удари в бежанския лагер Джабалия, съобщи БНР.

120 възрастни пациенти, недоносени бебета и лекари остават в "Ал Шифа". От израелската армия твърдят, че не е издавано нареждане за евакуация, а тя е съобразена с искане на директора на болницата.

Според очевидци, булдозери копаят ями в двора на болницата.

Повече от 80 души са загинали при две израелски атаки срещу бежанския лагер Джабалия, заяви източник от здравното министерство в Газа, цитиран от АФП.

Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи, че е получила първата доставка на гориво, необходимо за хуманитарните операции, след като вчера израелският кабинет разреши влизането на две цистерни на ден в Ивицата Газа. Горивото ще бъде използвано за линейки, за електрическите генератори в болниците и за съобщителната мрежа.

Семействата на израелски заложници, държани от "Хамас" в Газа, продължават шествието си от Тел Авив към Йерусалим. Те настояват правителството на Израел да осигури освобождаването им. Походът, към който се присъединиха хиляди хора, трябва да завърши пред резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай