ЕС заплаши Мъск, какво става

Предупреждение от комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон

ЕС заплаши Мъск, какво става | StandartNews.com

На компанията Twitter може да бъдат наложени глоби или други наказания, ако не се съобразява с разпоредбите на Европейския съюз, заяви днес комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, цитиран от ДПА.

"Абсолютно сигурно е, че ако Twitter не се съобразява с европейските разпоредби, компанията ще бъде глобена. Ако нарушенията продължат и след това, може да спрем платформата в Европа", предупреди Бретон в интервю пред германския в. "Функе" и френския в. "Уест-Франс", информира БТА.

"Следим внимателно какво става с Twitter след закупването му от Илон Мъск", подчерта еврокомисарят и обяви, че ще има поредна среща с милиардера преди Коледа.

Законите за цифровия пазар и Twitter услуги "осигуряват мощни инструменти срещу разпространението на лъжи и омраза. Twitter трябва да се съобразява с тези критерии, ако иска да продължи да оперира на европейския пазар", каза още той.

Собственикът на компанията е поел и ангажимент да премахне терористичното и екстремистко съдържание. Макрон написа в Twitter , че двамата са обсъдили инициативата, наречена "Крайстчърч Кол", като Мъск е потвърдил, че ще участва в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай