Ердоган с огромно обещание! Опита да зарадва турците

Какво разкри президентът на страната

Ердоган с огромно обещание! Опита да зарадва турците | StandartNews.com

Броят на жертвите на земетресенията в Южна Турция е нараснал на 8574 души. Това съобщи президентът Реджеп Ердоган. Той обеща на гражданите от засегнатия район, че няма да останат без покрив и че до една година ще имат жилища, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от "Нова".

Президентът инспектира днес палатковия лагер в окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник. Той подчерта, че държавата подкрепя гражданите с всички средства. 

"Нашите граждани не трябва да се притесняват, никога няма да ги оставим на улицата", каза Ердоган. 

По думите на президента броят на загиналите в Турция в резултат на двете земетресения е нараснал на 8574 души, а броят на ранените е достигнал 49 133 души.

"Нашата цел е в рамките на една година да направим в Кахраманмараш и останалите девет пострадали окръзи същото, каквото направихме в други окръзи, където преживяхме бедствия. Не можем да позволим нашите граждани да останат на улицата", каза той.

Президентът обяви, че властите са се свързали с хотели в Алания, Анталия, Мерсин и други градове, където да се настанят хора, останали без покрив. Ние ще посрещнем всички техни нужди в хотелите, добави той.

След оценката на щетите ще изплатим помощ от по 10 хиляди турски лири (530 долара) на засегнатите семейства, добави Ердоган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай