Неделя,

Ердоган с огромно обещание! Опита да зарадва турците

От: Редактор -
2734
Ердоган с огромно обещание! Опита да зарадва турците
A
A
A

Броят на жертвите на земетресенията в Южна Турция е нараснал на 8574 души. Това съобщи президентът Реджеп Ердоган. Той обеща на гражданите от засегнатия район, че няма да останат без покрив и че до една година ще имат жилища, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от "Нова".

Президентът инспектира днес палатковия лагер в окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник. Той подчерта, че държавата подкрепя гражданите с всички средства. 

"Нашите граждани не трябва да се притесняват, никога няма да ги оставим на улицата", каза Ердоган. 

По думите на президента броят на загиналите в Турция в резултат на двете земетресения е нараснал на 8574 души, а броят на ранените е достигнал 49 133 души.

"Нашата цел е в рамките на една година да направим в Кахраманмараш и останалите девет пострадали окръзи същото, каквото направихме в други окръзи, където преживяхме бедствия. Не можем да позволим нашите граждани да останат на улицата", каза той.

Президентът обяви, че властите са се свързали с хотели в Алания, Анталия, Мерсин и други градове, където да се настанят хора, останали без покрив. Ние ще посрещнем всички техни нужди в хотелите, добави той.

След оценката на щетите ще изплатим помощ от по 10 хиляди турски лири (530 долара) на засегнатите семейства, добави Ердоган.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com