Елизабет II пропусна грандиозен празник. Какво е състоянието й

Кралицата не успя да присъства на Денят на Британската общност

Елизабет II пропусна грандиозен празник. Какво е състоянието й | StandartNews.com

Кралицата не успя да присъства на Денят на Британската общност, годишен празник на нацията от 1977 г. насам, който се провежда във втория понеделник на март. Кралското семейство се събира за специална служба в Уестминстърското абатство, но Елизабет Втора не бе там заради трудното ѝ придвижване, пише "Daily Mirror", предава "Дир". Миналогодишното тържество беше отменено поради пандемията, а предишната служба през 2020 г. беше пълна с кралски особи от херцога и херцогинята на Кеймбридж до принц Хари и Меган Маркъл и, разбира се, кралицата.

Тази година обаче списъкът с гостите беше много различен, тъй като има промени в кралското семейство през последните две години.

Говори се, че 95-годишната кралица изпитва нарастващ дискомфорт, когато става въпрос за придвижване. След като беше обявено, че тя няма да присъства, стана ясно, че наследникът на трона Чарлз ще представлява Нейно Величество.

Принц Уилям и съпругата му Кейт също бяха там. Появата им днес в Уестминстърското абатство е само дни преди да тръгнат на едноседмично турне до Карибите, където ще посетят Белиз, Ямайка и Бахамските острови.

Сред тези, които пропускат празника, са Елизабет Втора, принц Андрю, Хари и Меган. В петък беше обявено, че кралицата няма да присъства на днешната служба за Деня на Британската общност. За първи път от 2013 г. насам тя пропуска събитието, тъй като на този ден тогава тя се възстановяваше от неприятен пристъп на гастроентерит.

Преди това монархът не е отсъствал от службата за отбелязване на Деня на Британската общност в продължение на 20 години, за последен път, когато е имала грип през 1993 г.

Кралицата, която наскоро се възстанови от Covid, се надяваше да се присъедини към принц Чарлз, Камила, Кейт и Уилям на събитието на Британската общност.

Решението не е свързано с някакво заболяване, а е с комфорта ѝ да стигне до и от службата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай